Михалевски: ГЕРБ да спрат агитацията и натиска в детските градини

Беззащитни деца от детски градини стават агитатори на ГЕРБ и СДС в Бургас под погледа на учителите

 

Чаровни лазарки от детските градини, водени под строй от своите учителки, жизнерадостно размахваха знаменца и балони с предизборните атрибути на ГЕРБ.  В грубо нарушение на законите,  нравствените норми,  дечицата по най-грубия начин бяха вкарани в полето на предизборната агитация на управляващите от общината.

Призовавам ГЕРБ да не използват детските градини и училищата за агитация и натиск в предизборната кампания. Това заяви водачът на листата на Коалиция за България в област Бургас, инж. Димчо Михалевски. Той коментира, че ежедневно получава сигнали за агитация сред деца, което е недопустимо. Михалевски е категоричен, че ако натиска над децата продължи ще поиска незабавно оставката на директора на Регионалния инспекторат по образование и ръководителите на общинското образование за умишлено за нарушаване на Изборния кодекс. „Предупреждавам ГЕРБ и активистите му да не използват държавните и общински служби за натиск. Подобни действия нарушават Конституцията и законите на Република България”,заяви категорично водачът на червената листа.

Във връзка с днешната акция, при която деца в носии обикалят града със знамена и балони на ГЕРБ от щаба на Коалиция за България ще внесат жалба до Районната избирателна комисия. 

ИЗБОРИ 2013