Община Приморско се присъединява към инициативата „Да изчистим България за един ден”

Община Приморско ще се присъедини към националната кампания „Да изчистим България за един ден”, която ще се проведе на 20 април. Началният час, в който доброволческите групи ще се съберат в центъра на града, е 9:30.

От общинската администрация призовават всички жители и гости на Приморско, които имат желание да станат част от голямото почистване на България, да се включат в инициативата като почистят околните на домовете си улици, градинки, свободни площи и детски площадки. Общинското предприятие „Чистота и озеленяване” е готово да предостави необходимите ръкавици и чували на всеки от доброволците. За целта желаещите трябва да се обадят на телефон 0550/ 3 24 48 и да кажат къде ще почистват и от къде желаят да бъдат извозени събраните отпадъци.

Формирани са групи, които ще отговарят за почистването на определени места. Така ученици и учители от СОУ „Никола Вапцаров” ще почистят Морската градина и северната част на града. Общинската администрация ще се заеме с чистотата на южния плаж и пътя за ММЦ. Около пристанище Приморско ще се вихрят членовете на клуба по подводен риболов „Мерилин”. За работещите в пожарната е предвидено почистване в местността Курията, а футболистите от ФК „Ропотамо” ще запретнат ръкави и ще съберат боклуците от стадиона на ММЦ, двора на старото училище и около Спортната зала.            

Пътят до Перла, Узунджата, крайбрежната алея и новата част на града до пътя Бургас- Созопол остават за ОП „Чистота и озеленяване”. В съставните селища на Приморско също ще се съберат групи за почистване. В Китен групи ще чистят къмпинг „Атлиман”, пристанището, южния плаж, боровата гора и гробищния парк. Във Веселие местата за почистване са месността Юрта, параклис Св. Константин и Елена, местността Мара Лишанка, параклис Св. Илия и отново гробищния парк. В Ясна поляна обходи ще има в парка Паскал Иванов и местността Аязмото. Цялото поречие на река Ропотамо ще бъде изчистено от група от Ново Паничарево. Жителите на селото ще чистят още пътя към местността Старо село, нерегламентираните сметища и гробищния парк. В Писменово доброволците ще могат да съберат отпадъците от гробищния парк, параклиса и крайните точки на селото.