Пресконференция на австрийската „Сениорен Райзен” в Бургас

Пресконференция по повод избирането на българската туристическа дестинация Слънчев бряг от австрийския Съюз на пенсионерите за място на „пролетните срещи” на неговите членове ще даде туроператорската фирма, която организира пребиваването на пенсионерите у нас.

Срещата с журналистите ще се проведе на 22 април 2013 г. /понеделник/ в конферентната зала на хотел „Приморец” – Бургас  от 11 часа.

На пресконференцията ще присъстват: г-н Ото Шпел – управител на австрийската туроператорска фирма „Сениорен Райзен”, която организира летуването на австрийските пенсионери; г-н Калин Сутев – управител на  „БТС – Бългериън Турист Сървисиз” ООД; г-н Начко Козарев – регионален мениджър на БТС – патньори на австрийския туроператор от българска страна.

Поканени да присъстват са Златко Димитров – изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД и Димитър Николов – кмет на община Бургас.

Представителите на медиите ще бъдат запознати с готовността на Слънчев бряг предсезонно да отговори на потребностите на първите туристи. Ще бъде представен целият туристически пакет за австрийските пенсионери –  организация по посрещането, културната програма, мерките за сигурността и удобството на туристите от третата възраст и др.

Първите австрийски пенсионери пристигат в Слънчев бряг на 24 април. Според договореностите през месеците април и май на 2013 г. и 2014 г. в най-големия ни туристически комплекс ще почиват общо 15 000 австрийски пенсионери.

Избирането на Слънчев бряг за място на „пролетните срещи” на австрийските пенсионери е признание за повишения стандарт не само на курортния комплекс, но и на българския туризъм като цяло.