Сградата на старото кметство възкръсва в Несебър

Първа копка по възстановителните работи на автентичната сграда на старото кметство в Несебър до Морска гара направи днес кметът Николай Димитров. По думите му тя ще възкръсне като Христос, за да е в помощ на жителите на общината. Затова и първата копка се прави в дните на страстната седмица. За проекта от общинския бюджет са отпуснати 1 млн.лв. Реализацията по възстановяването на сградата  разгърната на площ от 800 кв.м. трябва да приключи до 7 месеца.

На първия етаж ще има модерна ритуална зала. Това според Николай Димитров ще помогне за развитието на сватбения туризъм в района. За двойките решили да се венчаят тук, или да потвърдят брачните си клетви са изготвени специални круизи с екзотични маршрути. На втория етаж в сградата ще се изгради приемна за гостите на общината и чуждите делегации, които посещават Несебър. На останалите два етажа са предвидени офиси и конферентни зали, които ще се ползват от местни обществени организации. Сградата, която ще запази оригиналния си външен вид ще е обществена и ще има  представителни функции.

Николай Димитров съобщи, че община Несебър е готова за предстоящия туристически сезон. Кметът очаква, той да е силен, като само за великденските празници по думите му градът ще бъде посетен от около 30 хил. туристи от Румъния, Гърция и България.

Градоначалникът припомни тезата си, че основните плажове в района трябва да се върнат на общината, която да ги стопанисва. Той се аргументира с факта, че това ще окаже положителен икономически и социален ефект за гражданите на Несебър.