Семир Абумелих в Кошарица: Не сме популистки екип, а ще продължим да работим в интерес на развитието на Бургаски регион

„Това, което се случи през изминалите близо 4 години при управлението на ГЕРБ не е за подценяване. През следващите 4 г. трябва да се подобри стандарта на живот на населението, което и ние сме заложили в нашата регионална програма. Но това не трябва да се случва с нереалистични обещания, както сега често чуваме в много предизборни изявления. Ние не сме популистки екип, а ще работим в интерес на развитието на Бургаски регион”.

Това заяви Семир Абумелих на срещата с жителите в несебърското село Кошарица. Също така той каза, че всички, включени в листата за народни представители на ГЕРБ -Бургас са местни хора и ще работят в интерес за развитието на региона. Като пример той посочи, че водачът на листата Ивелина Василева за изминалия мандат е привлякла над 500 млн. лв. инвестиции за областта.

„Ние сме дошли тук да изслушаме вашите проблеми и предложения и каквото можем да изпълним, то да бъде осъществено. Не даваме празни обещания и не „надуваме балони”, които след изборите да се спукат”, допълни Семир Абумелих.

В близо двучасовия диалог жителите на Кошарица поставиха редица проблеми. Голяма част от тях бяха свързани с благоустройството и инфрастуктурата на все по-разрастващото се селище. Конкретен въпрос бе поставен за изграждането на велоалея, която да свързва селото с к.к. Слънчев бряг. От отговорите на присъстващите кандидат-депутати стана ясно, че такъв проект има още от 2006 г. , но той все още не е реализиран поради пасивната роля на общината. Също така поради слабата организация на общинската администрация не са реализирани и други проекти, касаещи подобряването на инфраструктурата в региона.

Представители от местните ловни дружинки пък повдигнаха въпроса за ловните полета в общината. Те се оплакаха, че ловната площ в община Несебър е изключително ограничена и те нямат достъп до голяма част от гората, въпреки че живеят на метри от нея. Този проблем стои пред местните ловджии не от вчера. От групата на ГЕРБ заявиха, че Димитър Бойчев вече е поставял този преоблем пред управляващите в качеството си на народен представител през изминалия мандат. Сега предстои да се работи в насока за възстановяване на ловните полета в общината.