Справедливи студентски такси за студентите, гарантира Коалиция за България

Младите хора са приоритет за Коалиция за България, най добре познаваме проблемите им и знаем как да ги решим. Това заяви кандидатът за народен представител от БСП Георги Спасов на дискотека със студенти от Бургас и региона. Вечерната среща с младите хора бе по инициатива на Младежкото обединение на БСП. Повече от 150 души изпълниха един от знаковите за студентите клубове. Партито уважиха и водачът на червената листа инж. Димчо Михалевски, както и кандидат -депутатите Атанас Зафиров, Павел Маринов, Христо Панайотов и Дафинка Главанска.

Пред стотиците младежи Спасов пое ангажимент за справедливи студентски такси във висшите учебни заведения, защото при управлението на ГЕРБ образованието се е превърнало в лукс.

„Бургас се гордее с учебните си заведения и образованието, което получават младите хора. Страната ни се нуждае от енергията, знанията и способностите ви, защото при толкова образовани специалисти, администрацията се напълни с „калинки” на което трябва да сложим точка”, заяви Спасов. Социалистът акцентира и на програмата за намаляване на безработицата сред младите българи, която е сред най – високите в Европа. ”Нашата програма, гарантира първо работно място и няма да допуснем млад човек да стои повече от 4 месеца без работа”, заяви той.

Димчо Михлевски поздрави студентите, подчертавайки, че те са бъдещето на България. „Работа, доходи, перспектива и образование – това е ангажиментът ни към младите хора”, обяви водачът на листата.