С книги вместо кебапчета СДС откри предизборната си кампания в Бургас

С книги вместо кебапчета СДС стартира кампанията си за парламентарните избори в Бургас. Под мотото „ Който чете, се справя по-добре” десетки книги смениха притежателите си, за да подчертаят приоритетността на образованието за демократичната коалиция. Кандидат- депутатите на СДС осигуриха над 100 печатни произведения, от които всеки присъстващ имаше възможността да избере една и да я отнесе вкъщи. Детски хепънинг с танци, песни, рисунки и много лакомства разчупиха сериозната политическа рамка за радост на най-малките.

  Старт на предизборната борба в Бургас даде лично лидерът на СДС Емил Кабаинов. Пред журналисти Кабаиванов заяви амбицията СДС да пренесе принципите на онзи съюз на демократичните сили от началото на 90-те, който успя да повлече стотици хиляди със своите идеи. Председателят на дясната партия сподели, че е разочарован от коментарите на различни хора, че гласуването трябва да бъде за първите една-две партии, за да не отиде гласът напразно. Кабаиванов е убеден, че „монополът в политиката се преражда в монопол в икономиката и ние нямаме право отново да го допускаме. Истинското дясно, чийто носител е СДС, ще донесе демократичната и модернизирана България”. Листата в синият лидер коментира като листа от експерти, които не носят отпечатъка на провалени мандати.

  В обръщението си юристът Вълчо Чолаков, който е трети в списъка с кандидат- депутати, отправи призив да се гледат направените неща, а не обещаните. Чолаков напомни, че по инициатива на СДС- Бургас и с помощта на Общинския съвет в града е създаден фонд за подпомагане на ин витро процедури, а дребният бизнес е получил глътка въздух с намаляването на данъци и такси за преместваеми обекти по чл. 56 от ЗУТ. „СДС е стожерът на демокрацията в България, а листата в Бургас е съставена от доказани хора, които не искат да влязат в парламента, просто за да получават заплати.” заяви Чолаков.

  Верен на стила си, вторият в листата Стефан Цинцарски, се обърна към привържениците на синята идея по нетрадиционен начин.  Председателят на „Гергьовден” в Бургас не изневери на чувството си за хумор и по изключително забавен начин сравни кандидатите на СДС и известните лица от ГЕРБ. За себе си юристът бе категоричен, че освен всичко друго, бие бившия премир Бойко Борисов по високо кръвно налягане, без това да води до ангажиране на Светият синод, Главното мюфтийство, нито пък арменското настоятелство в Бургас.За Цинцарски правилната  политика, такава, каквато може да предложи СДС е „повече морков от колкото тояга. Повече мисъл, отколкото мускул. Повече въображение, отколкото крясък. Повече изслушване от колкото подслушване. Повече свобода, повече избор, повече контрол върху чудовищата държава и монопол.”