С футболен турнир, театрална постановка и среща с местните жители ГЕРБ откри кампанията си в Малко Търново

Над 200 души – участници и публика, се включиха в турнир по мини футбол в Малко Търново, организиран от структурата на ГЕРБ в странджанската община. Поради сериозния интерес от страна на местните хора оспорваната спортна надпревара се проведе в три последователни дни.  Пет отбора премериха сили на терена, а до финалния мач достигнаха отборите на „Ястреб” и „Бар Бакут”. Момчетата от „Бар Бакут” надиграха „Ястребите” с резултат 4:2. Третото място завоюваха футболните запалянковци от  „Приятели”.

„Подобни инициативи винаги са били част от целенасочената политика на ГЕРБ за развитие на спорта и насърчаване на младото поколение, а и на хората от всички възрасти, да водят активен начин на живот. През последните 4 години положихме много усилия, за да създадем необходимите условия за това. Бяха изградени зони за спорт, плувни басейни и велоалеи. Амбицията ни е в следващ мандат броят на спортните съоръжения в цялата област да  бъде увеличен”, заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ Иван Вълков

След турнира кандидатите за народни представители се срещнаха с жителите на Малко Търново. Въпросите, които отправиха към тях местните хора бяха свързани с изграждане на обходния път на Малко Търново – един от приоритетите, залегнал в програмата на партията за управление на областта. Жителите на общината са категорични, че това ще допринесе за развитието на местната икономика. Друг въпрос, който повдигнаха присъстващите, бе изграждането на депо за битови отпадъци.

„Благодарение на добрия диалог и съвместни усилия между местна и национална власт в Малко Търново ще бъде изградено модерно депо за отпадъци, което жителите на общината чакат над 12 години, в момента текат процедурите по избор на изпълнител. Реализирането на този проект е изключително важно от екологична гледна точка, поради факта, че община Малко Търново се намира изцяло на територията на Природен парк Странджа ”, сподели Ивелина Василева, водач на листата за народни представители от ГЕРБ-Бургас.

Тя се ангажира да подкрепи усилията на местната администрация за реализиране на проекта, включващ изграждане на съоръжения за отвеждане и пречистване на отпадните води.

Талантливите актьори от ДТ „Адриана Будевска” изненадаха жителите на странджанската община с комедийната постановка „Когато котката я няма” след края на срещата.