Туристическият бранш в Поморие е притеснен от състоянието на плажовете преди началото на летния туристически сезон.

 На среща с водачът  на листата на Коалиция за България за 2 МИРР – Бургас – инж. Димчо Михалевски, ресторантьори, хотелиери и туроператори изразиха тревога от неподготвените за началото на сезона плажове.

      Към атрактивния курорт вече има интерес, а на плажовете липсват елементарни условия. Няма спасители и медицински лица. Представители на туристически фирми идват за оглед на базата, но реално не могат да направят реклама на курорта, заради състоянието на крайморската ивица. Концесионерите са сезирани, но не са предприели нищо по въпроса. Представителите на туристическия бизнес се обединиха около позицията, че концесионерите трябва да бъдат контролирани от общините власти. Собственици на търговски обекти по плажа алармираха за непосилните изисквания, наложени от контролните органи. Това пречи на работата им и възпрепятства разкриването на работни места.

      Михалевски гарантира, че при спечелен мандат, Коалиция за България ще гарантира свобода за малкия и среден бизнес. „Контролните органи ще си бъдат на мястото, но няма да рекетират, а ще контролират”, категоричен бе той. Водачът на червената лисата коментира в Поморие нуждата от пречиствателни станции по Черноморието, но не и на цените, заложени от ГЕРБ в проектите. Скъпите станции след това ще оскъпят и цената на водата в Бургаско, за това трябва балансиран подход с разумна цена.

      В Поморие Михалевски се срещна с пенсионери, които споделиха с него тревогите си от факта, че младите хора са обречени на безработица и не виждат бъдеще в родината си. „Най – големият проблем на страната ни е демографския. Нужно е да създадем на младите момичета и момчета условия за обучение и работа, условия да създадат семейство и да живеят нормално“, коментира Михалевски. Той пое ангажимент и към местните рибари  – за съдействие за установяване на ясни правила на работа и премахване на административните формалности, затрудняващи ги да упражняват труда си.

 

ИЗБОРИ 2013