Хората от Дюлево към политиците: И на 30 км. от Бургас живеят хора

Коалиция за България връща избора на кметове в населени места с над 150 жители

Огромна е разликата между стандарта на живот в областния център и останалите населени места в региона, само на 30 км. от Бургас времето не просто е спряло, ГЕРБ го върна десетилетия назад, лишиха ни дори от правото да избираме своя кмет, това заявиха по време на срещата си с кандидат – депутатите от Коалиция за България Христо Монов и Дафинка Главанска жители на с. Дюлево, общ. Средец. Те се оплакаха от неспиращите кражби по домовете им и липсата на правосъдие за крадците, за липсата на нормално здравеопазване и поискаха държавата да осигури достоен живот.

БСП ще върне правото на населените места с над 150 жители да избират кметовете си, поемаме ангажимент да осигурим полицай във всяко населено място, както и да се образуват досъдебни производства за престъпленията на стойност под минималната работна заплата, заяви  Христо Монов. Той потвърди ангажимента на Коалиция за България за осигуряване на достоен живот на пенсионерите от малките и отдалечени населени места чрез подобряване на сигурността и здравеопазването им.

Монов определи като разумно предложението чрез законодателни промени да се разреши на фелдшерите да имат възможност за самостоятелна практика в подобни населени места и подкрепи и идеята на хората по-голям процент от местните данъци и такси да остават в селото.

Народните представители от Коалиция за България през следващия мандат да посещават често региона и селото, се ангажира Христо Монов.

ИЗБОРИ 2013