В Приморско чертаят стратегия за развитието на спорта

Възможностите за развитие и популяризиране на спорта в Приморско бяха обсъдени по време на среща между бивши и настоящи спортни деятели, инициирана от кмета Димитър Германов. Представители на ВК „Ропотамо”, ФК „Ропотамо”, сърф клуб „Корал”, спортен клуб „Аригато”-карате, тенис клуб „Приморско”, Общински морски клуб, клуба по подводен риболов „Марлин” и общинската администрация се събраха, за да положат основите на стратегия за подобряване на спортния живот в града.


От ВК „Ропотамо” лансираха идеята за създаване на турнир по волейбол през зимните месеци, по подобие на изключително успешната футболна лига ‘За купата на кмета”, която се проведе за първи път тази година през януари и февруари. Като морска община, чиито спортни мероприятия са приоритетно събрани в летните месеци, през зимата спортът в Приморско не е достатъчно активен. Създаването на турнири в основните спортове е начинът, по който спортният календар на общината да стане интересен и през „мъртвите” зимни месеци. Възобновяване на традиционния масов крос, който включва хора от всички възрасти, както и бързото намиране на треньор по борба за града, са част от точките, заложени за реализация.


Според спортистите чрез изграждането на нови спортни съоръжения в последната година общината върви в правилната посока за развитието и популяризирането на спорта. Спортната зона, която в момента се реализира по проект за трансгранично сътрудничество, ще привлече много от почитателите на активния живот.  “Стадионът в ММЦ – Приморско е доста отдалечен и това се оказва  пречка не само за спортуващите, а и за зрителите” категорични са от ФК „Ропотамо”.


На срещата присъстваха и младите каратеки на спортен клуб „Аригато”, които като доказателство за добре ръководената спортна дейност в града, показаха наскоро завоюваните купи на Националното първенство по карате в Асеновград.


По идея на д-р Димитър Германов, срещите със спортните дейци ще станат регулярни, а жителите на Приморско, които имат идеи за подобряване на спортната среда, ще могат да присъстват.