ГЕРБ дари икона на новооткрития параклис „Св. Георги Победоносец” в Бургас

Икона на Св. Георги Победоносец бе дарена от областния лидер на ГЕРБ-Бургас и кандидат за народен представител Димитър Бойчев на новооткрития параклис, носещ името на светеца. Храмът, който се намира в Морската градина в Бургас, бе открит днес на големия християнски празник Гергьовден от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий. Официалната церемония уважиха още водачът на на листата Ивелина Василева, общинският ръководител на партията в морския град Иван Вълков, част от останалите кандидати за народни представители, както и общинските съветници от ГЕРБ.
„Всички жители и гости на Бургас ще запомнят този ден не само със светлия християнски празник и с този на Българската армия, а и с историческо за града ни събитие. Откриването на параклиса „Свети Георги Победоносец” е благородна инициатива, осъществена с много желание. За първи път Бургас ще има свой параклис в памет на загиналите във Балканската война (1912-1913). Това е кауза, която обедини бургаска общественост и поздравявам всички, които се включиха в нея”, сподели областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.
Параклисът на Св.Георги Победоносец в Бургас е в памет на жертвите от Балканската война. Инициативен комитет, под председателството на областния управител Константин Гребенаров, подкрепи идеята на инженер Николай Кожухаров за построяването му. В параклиса ще бъде представен бойният път на 24-ти пехотен черноморски полк.
След официалното откриване на параклиса от ГЕРБ-Бургас поднесоха венец и цветя на пред Паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк в морския град в памет на геройски загиналите.

ИЗБОРИ 2013