Готов е паркът-бижу в “Братя Миладинови”

Жителите на комплекс “Братя Миладинови” вече си имат един от най-хубавите паркове в града. Той е изграден в пространството между блокове 59, 60, 62 и 63. Преди цялостната реконструкция на това място имаше стари катерушки, пейки, люлки и пързалки, които след 30 години употреба бяха станали опасни за здравето.


Изпълнението на проекта премина в два етапа. Миналата година беше оформена алейната мрежа. За тази цел бяха използвани 1400 кв. метра асфалт и 450 метра градински бордюри. Положени бяха 2355 кв. метра тротоарна настилка и 370 метра улични бордюри. В парка бе изградено улично осветление с 60 нови стълба и необходимото окабеляване.


Тази година бе изпълнен вторият етап от реконструкцията. Днес кметът Димитър Николов посети парка, за да го види в завършен на 99 % вид. Придружиха го Живко Иванов – директор на общинско предприятие “Спортни имоти”, и Стефан Дубаров – директор на ТД “Зора”.


В новия парк са поставени 30 пейки и 25 кошчета за отпадъци, някои от тях оборудвани с пепелници. Върху задължителната ударопоглъщаща настилка са монтирани нова беседка, люлка, пързалка, клатушка. Скоро ще бъдат доставени и 2 специални маси за шах. Обособен е и кът за любителите на спорта, съоръжен с модерни уреди за фитнес на открито.


“Модернизацията на междублоковите пространства продължава и в другите градски комплекси. Хубаво е, че бургазлии също се включват със свои сили и напоследък виждам все повече добре оформени и чисти градинки пред входовете на блоковете. Благодаря им за това!”, каза Димитър Николов.


Днес кметът провери изпълнението на още един голям проект – строителството на модерна многофункционална спортна зала на три нива, която ще ползват учениците от делящите една сграда Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ и Гимназия за романски езици „Г.С. Раковски“. Работата върви в срок, а финансирането е осигурено по две направления – от Община Бургас и целева субсидия, гласувана миналата година от Министерски съвет.