Димитър Бойчев: Всеки ден се увеличават участниците в Обществения съвет

Продължават срещите на кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас с представители на различни гилдии, които ще бъдат част от Обществения съвет. Едновременно с това от партията разработват правилник за работа на Съвета и график за срещите с неправителствения сектор в града. Обществен съвет, в който  браншови организации и народни представители да отстояват заедно каузите на региона в Народното събрание, се прави за първи път в Бургас. Това е и причината, която налага правилникът за работа да бъде по-различен от досега съществуващите форми на граждански съвети. В правилата за работа ще бъдат включени всички идеи и предложения, които браншовите организации са направили по време на предварителните разговори с кандидатите за народни представители. Сред тях са отделни срещи с представителите на различните сектори, участие в заседанията на парламентарните комисии, когато се обсъждат важни за региона въпроси, както и включване при необходимост на  държавни и общински служители в работата на Съвета.

Предварително изготвеният график и правилник ще бъдат изпратени за одобрение до всички участници в Обществения съвет, като реалната работа ще стартира веднага след изборите. След обявяване на идеята в публичното пространство в офиса на партията са се обадили представители на различни сдружения, които също желаят да участват в работата на Съвета.

„ Желанието на повече хора да се включат в Обществения съвет може само да ни радва. Това показва, че развитието и бъдещето на нашия регион са приоритет за всички, които живеем тук. До дни ще сме готови с примерен правилник и график на срещите и ще ги изпратим на участниците в съвета. Още преди той да е заработил, вече имаме и първата добра инициатива. Помогнахме на сдружение „Онкоболни и приятели”-Бургас за подобряване условията в помещението, в което се събират. Ще положим всички необходими усилия Обществения съвет да е работещо и ефективно звено, а не поредната структура, която функционира само на хартия”, заяви Димитър Бойчев, кандидат за народен представител от ГЕРБ –Бургас и инициатор на идеята за създаване на съвета.