Димчо Михалевски: Да си върнем държавата от мафията

Стотици се включиха в митинг-концерт, организиран от Коалиция за България по случай 1 Май –Празник на труда и международната работническа солидарност.Събитието бе предшествано от шествие по знаковите за Бургас улица „Фердинандова”и бул.„Богориди”, поведено от водачът на листата на КБ инж. Димчо Михалевски и голяма част от кандидат- депутатите от червената листа. Многолюдното шествие огласи центъра на морския град с песни,издути свирки, развети знамена и балони , както и възгласи „Честит празник”. Гражданите на Бургас поздравяваха и аплодираха участниците.

В Морската градина, пред близо 400 души слово произнесе инж. Димчо Михалевски, който честити празника на бургазлии.

„Правото на живот, труд, солидарност са ценности, които правят хората, нашето общество”,посочи водачът на червената листа. „За съжаление в последните години изключителното право на труд не е право на много български граждани”, каза още той. Социалистът припомни, че според Конституцията, държавата е длъжна да осигурява правото на труд на всички български граждани, което не е факт. „Нея я нямаше в последните 4 години, защото над 510 000 граждани загубиха работата си, хиляди малки и средни фирми фалираха. Днес, за да започне работа човек, трябва да се обясни в лоялност към една партия. Стотици хиляди съсипани човешки съдби. Това са постиженията на кликата, управлявала ни четири години –безпардонно, арогантно и с единствена мисъл за собствено благополучие. Днес,когато изразиш свободно мнението си биваш уволняван от работа. За това да вдигнем глава и да си върнем държавата от мафията”, призова водачът на листата.Той подчерта, че от всички нас зависи да направим по-добро бъдещето на страната и нашите деца. „Ние се обръщаме и подаваме ръка на всеки български гражданин,да осигурим минимум 250 000 работни места. Да гарантираме сигурност и бъдеще за младите хора, които се страхуват да останат тук, да създават семейства и да отглеждат деца, защото нямат работа. Ще гарантираме устойчивост за възрастните хора, за да се радват на постигнатото”, заяви още водачът на червената листа. Михалевски подчерта, че най-важното за народа е свободата, която ни е отнета.

Общинският лидер на БСП в Бургас и четвърти в листата Павел Маринов припомни, че преди години 1 май е бил голям празник за града под мотото „Бургас, морето и трудовите му хора”. „ За съжаление трудовите хора пооредяха, а някои сектори изчезнаха ”, посочи Маринов.

От сцената Димчо Михалевски даде тон и изпя заедно с публиката трудовата песен „Дружна песен днес да екне”.

За доброто настроение на всички се погрижи ансамбъл „Странджа”, под изпълненията на които се изви дълго хоро, поведено от водачът на листата на КБ.