Димчо Михалевски: Коалиция за България ще възстанови нормалната структура на обществото

Водачът на листата присъства на официалното откриване на паметна плоча на революционера Георги Кондолов

Водачът на листата на Коалиция за България от 2 МИР Бургас инж. Димчо Михалевски и вторият в листата Христо Монов проведоха среща с представители на Тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Бяха обсъдени въпроси, свързани с образованието на младите в България, проблемите на хората в неравностойно положение, пенсионерите, отстояването на правата на наследниците на тракийските бежанци. Коментирани бяха акценти от регионалната програма на Коалиция за България – освобождаване на бизнеса, осигуряване на нови работни места, връщане на социалните придобивки, грижите за децата в неравностойно положение, прекъсване изтичането на средства от републиканския бюджет. Инж. Михалевски призова присъстващите да гласуват за Коалиция за България на 12 май, за да бъде възвърната нормалната структура на обществото.  Димчо Михалевски пое ангажимент пътят между Малко Търново и граничния пункт, който в момента е в  плачевно състояние, да бъде реконструиран.  

„Най – големият ресурс, с който България разполага са хората“, каза пред участниците в срещата Христо Монов. В отговор на въпрос какво мисли за делегираните бюджети на училищата той коментира: „Време е нещата да се преосмислят. Да се предвидят реалните разходи на едно дете. Като се заложат и достатъчно средства за привличане на добри учители. За мен въпросът какво и как изучават децата в училище е от първостепенна важност. Но днес в учебните заведения липсва дух. Няма го респекта. Проблемът е в цялостното морално състояние на държавата. Поставяме си за цел да върнем авторитета на българските училища и на учителите”, подчерта Монов. 

Кандидат – депутатите присъстваха и на официалното откриване на паметна плоча на революционера Георги Кондолов. Мемориалът е изграден от скулптурите Атанас Стоянов и Любо Коцев и е поставен на улица „Съединение“ № 5 в Бургас, където някога се издигала къщата на легендарния войвода. Преди години там е имало паметна плоча, но тя е била демонтирана. На събитието присъстваха правнучките на Георги Кондолов – Щиляна Кондолова и Антонина Атанасова, които разказаха трогателни семейни спомени за живота и делото на именития си прадядо. Те изказаха лична благодарност към г – н Михалевски, който е сред хората, инициирали възстановяването на мемориала.

ИЗБОРИ 2013