Димчо Михалевски: Подслушванията направиха ясен избора кой да ни управлява – Б. Борисов в личен интерес, или демократично правителство в интерес на хората

Подслушванията, реализирани от ГЕРБ и използването на СРС-тата от тях, имат много пряко отношение със  икономическото състояние на българите, заяви Димчо Михалевски по време на дебат по темата в БНТ. Схемата, създадена на най-високо управленско ниво в ГЕРБ, за която са отговорни Б. Борисов и Цв. Цветанов,  всъщност е била изградена, за да може да се управляват и то незаконно, икономическите и паричните  потоци  в държавата. Именно тази криминална схема даде много ясната разделителната линия за изборите на 12 май.  В момента изборът е до болка изчистен – или ще изберем Борисов и Цвенанов, които очевидно управляват държавата в свой личен интерес,  дори погазвайки конституцията и закона, или ще гласуваме за едно нормално демократично правителство, избрано от демократичните сили чрез българския парламент, и ще започнем да работим за подобряване на състоянието на хората, каза водачът на листата на Коалиция за България. СРС-тата и подслушванията поставиха пред  България още една тежка задача – освен, че трябва да възстановяваме тежкото икономическо състояние на хората и да ги извеждаме от бедността, ние ще трябва години наред  да възстановяваме имиджа на държавата си. България понесе изключително тежък удар и в следващите месеци ще бъдем свидетели на последствията от този удар, предупреди Михалевски.Той припомни изявление на Цветанов пред национална медия, че дори да има сянка на съмнение върху това какво е вършил като вътрешен министър, даже от гледна точка на християнските и човешките ценности ще се оттегли, но не го направи. Под  дълбоко съмнение за всички нас е всъщност какви са ценностите на ГЕРБ и дали битката не е на всяка цена да се остане във властта с използването на всякакви методи , към които надявам се няма да прибегнете в следващите дни. Защото изборът на българския народ по Конституция е свещен, заяви Михалевски.  

Той нарече престъпно поведението на бившите управляващи по отношение на застрояването на Черноморието. Според него ако има ред и  се спазва може да се намери златното сечение между желанието за печалба и желанието ни да запазим природата и морския бряг, да спрем строителната вакханалия по морето. Според него ГЕРБ са отворили широко вратата за неспазване на законите за фирми много близки до тяхното управление, и „въведе” ред за фирми, които не са близки до тяхното управление. Затова се случваха поредица от скандали, един от които „Дюнигейт”. 

 

ИЗБОРИ 2013