Д.Михалевски: Единствено Коалиция за България се обявява против мизерията и бедността

Коалиция за България е единствената политическа сила, която извежда борбата с мизерията и бедността като основна политика, обяви на среща с жители на комплекс „Меден рудник” водачът на червената листа за Бургас инж. Димчо Михалевски. Заедно с кандидат-депутатите Павел Маринов и Георги Спасов посветиха 3 часа за разговори с хората по проблемите на региона и страната. Михалевски отбеляза, че ангажимент на лявата партия е съживяване на икономиката в Бургаско, което ще доведе до разкриването на нови работни места и по-високи доходи, от което се нуждае най-много регионът. Жители на квартала сезираха кандидат- депутата, че заради липсата на работа не могат да се пенсионират. Михалевски заяви, че програмата на КБ предвижда гъвкави условия за пенсиониране при недостиг на 2 години осигурителен стаж или възраст. „Категорично спираме и увеличаването на осигурителния стаж и възрастта за пенсиониране”, заяви още водачът на червената листа. По отношение на пенсионната система Михалевски посочи и промяна на условията за пенсиониране на военнослужещите и възстановяване на отнети от тях социални права, както и разкриване на работни места за хора в предпенсионна възраст с подкрепа от държавния бюджет в размер на поне 100милиона лева годишно и чрез европейско финансиране. Социалистът коментира решението и на друг проблем за повечето възрастни, а именно – намаляване на такса „достъп” за посещение при лекар, която Коалиция за България предлага да бъде 1лв. „Категорично връщане на швейцарското правило за редовно увеличение на пенсиите“, добави Михалевски.

Млади семейства с деца подчертаха, че виждат надежда в Коалиция за България, откъдето единствено се застъпили за тях в изминалите 4 години. „Младите хора, децата, са бъдещето на България затова в нашата програма е заложено увеличаване на помощите за отглеждане на дете, за гарантирано първо работно място, за гарантирано бъдеще и перспектива в Родината, а не в чужбина“, увери първият в листата.

Михалевски обиколи голяма част от жилищния комплекс, като се ръкува лично с близо 200 души. Той коментира, че е нужно по-балансирано разпределение на средствата по регионите, за да има развитие не само в центъра на големите градове, но и около тях.