Жителите на к-с “Зорница” с нов паркинг и пешеходна зона

Община Бургас изцяло реконструира паркинга пред бл. 4 в к-с “Зорница”. Положен е нов асфалт, пространството е оградено с нови бордюри, направена е маркировка. Проектът е предвидил и ново удобство за пешеходците в този район. От страната на блоковете с номера  3 и 4 е изграден тротоар. Досега такова съоръжение имаше само от другата страна на пътя. Двете нови придобивки бяха поискани от жителите на комплекса по време на февруарските обществени обсъждания на новия бюджет.

 

Паралелно с това отново по искане на бургазлии, отправено към представителите на общинска администрация Бургас, на главната алея в парк “Езеро” са монтирани нови пейки. По нея жителите на четирите комплекса – “Изгрев”, “Славейков”, “Лазур” и “Зорница” – стигат пеша до различните атракции в района. Сред тях са фестивала на пясъчните фигури, конната база, и заведенията разположени край Северния плаж.