Ивелина Василева зарадва обитателите на Центъра за временно настаняване в Бургас

С ръчно изработени картички и Великденска украса обитателите на Центъра за временно настаняване на бездомни в Бургас изненадаха водача на листата на ГЕРБ Ивелина Василева. Тя посети приюта в навечерието на светлите християнски празници, като това не бе първата й среща с нуждаещите се хора, които я посрещнаха сърдечно.

            „Неведнъж съм посещавала Центъра, който отговаря на всички европейски изисквания, а персоналът му полага всеотдайни грижи за социализацията и адаптацията на тези нуждаещи се хора. Бях тук на откриването на приюта след мащабния му ремонт, който бе осъществен  със средства по програма „Красива България“. 200 000 лв. от тях бяха отпуснати от Министерството на труда и социалната политика и 50 000 лв. – от Община Бургас. Вече съм превърнала в традиция посещенията си тук и на Нова година. Всички ние трябва да помагаме на тези нуждаещи се хора не само на празниците и да ги насърчаваме да се върнат реално в обществото”, сподели Ивелина Василева. Тя зарадва обитателите на Центъра с козунаци за Великден.

            „Условията в центъра са наистина отлични и постоянно се подобряват. Благодарни сме на община Бургас в лицето на кмета Димитър Николов, както и на всички специалисти, които се грижат за нас. Бургас е номер 1 и отдавна задмина Варна. Пожелаваме на г-жа Василева успех на предстоящите избори, тя е един всеотдаен и достоен човек, който не ни забравя”, коментираха обитателите на дома за временно настаняване.

            По време на посещението си в Центъра Ивелина Василева и управителя Димитринка Колева обсъдиха възможностите за записване на курсове, организирани от Бюрото по труда в Бургас, както и преквалификацията на хората, останали без дом.  В момента в Центъра са настанени временно 23 души, а за тях се грижат по един медицински и социален работник, психолог и арт терапевт.