Ивелина Василева: Община Поморие ще се развие като топ дестинация в СПА туризма

Над 100 души в Каблешково посрещнаха водача на листата Ивелина Василева и кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас д-р Галина Милева, Диана Йорданова, Румен Желев и Жечо Станков. На срещата, която протече при голям интерес от страна на местните хора, присъстваха още общински съветници и членове на структурата на ГЕРБ-Поморие. Ивелина Василева представи основните акценти от програмата за развитие на Бургаски регион, като присъстващите отправиха най-много въпроси, свързани с инфраструктурни проекти и развитието на туризма.

„В програмата на ГЕРБ за следващия период изграждането на базисна инфраструктура ще продължи. Тя създава предпоставки за привличане на инвеститори в област Бургас, а те от своя страна откриват нови работни места. По този начин искаме да стимулираме както местната икономика, така и бизнеса. Друг приоритет за нас е туризмът като отрасъл №1 за региона. Той представлява 15% от БВП за страната. Поморие e желана дестинация за туристи от цял свят, а една от посоките, в която ще се развива, е утвърждаване като СПА център на Балканите. Доказателство за това е, че морският град ще бъде домакин на годишния конгрес на Европейската Спа Асоциацията през май тази година. Събитието е едно от най-значимите в областта на медикъл спа, спа и уелнес туризма и ще събере участници от водещи международни компании. Събитие от такъв мащаб се провежда за първи път в България”, сподели Ивелина Василева.

Присъстващите повдигнаха и въпрос, свързан със свободното ловуване в горите в областта. Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Бургас Румен Желев коментира, че 85,5 % от ловната площ на България е предоставена на българските ловци безвъзмездно и само 14,5 % са ловно-стопански райони, стопанисвани от държавата. В края на срещата всички присъстващи бяха изненадани с майсторските изпълнения на местния танцов ансамбъл „Емоция” и фолклорен оркестър „ Комити”.