Ивелина Василева: Спечелените проекти в Българово са резултат от добрия синхрон между местната и централната власт

„Изграждането  на канализация  е един от най-мащабните проекти, който се очаква да бъде реализиран в Българово през следващия програмен период. Към настоящия момент проектът на стойност близо 12 млн. лв. е  одобрен за финансиране от оценителна комисия към МОСВ. След подписване на договора между община Бургас и министерството ще стартира процедурата по избор на изпълнител. Това е и един от приоритетите ни в регионалната програма за развитие на Бургаска област. С реализацията на проекти, като този в Българово, всички населени места на територията на община Бургас, с население над 2000 е.ж., ще бъдат оборудвани със съоръжения за отвеждане и пречистване на отпадните води. Освен канализацията, в проекта са предвидени и средства за строителство на частична дъждовна канализация. По този начин ще бъде решен проблемът с наводненията след обилни валежи в най-проблемните места в града”. Това сподели водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева по време на срещата си с жителите на Българово.

            Местните хора се интересуваха и от други важни за областта инфраструктурни проекти, които ще стимулират развитието на икономиката в населеното място. От много години жителите на Българово очакват да бъде изграден пътен възел, свързващ населеното място с АМ „Тракия”.

            „С изграждането на пътния възел ще се осигури връзка между пътуващите по основната пътна артерия и градовете, които останаха встрани от нея. Положителен ефект от реализацията на проекта ще има и за общините Айтос и Камено. Ако в следващия мандат местната и централната власт продължат да работят в синхрон, кръговото движение на Българово може да стане факт, както се случи с дългоочаквания пътен възел „Юг”, допълни Ивелина Василева.

            С близо 100 хил. лв. ще бъде санирано местното читалище „Съгласие”. Средствата са осигурени от международен фонд „Козлодуй” и с тях ще бъде извършен още ремонт на покрива на сградата и подмяна на дограмата.

Водачът на листата се срещна и с жените от пенсионерски клуб „Тодор Първанов”, коитo я изненадаха със специално подготвена фолклорна програма и   ръчно изработени сувенири. По време на посещението си в Българово Ивелина Василева разгледа и новите къщички за птици в парка. Те бяха поставени при екоакция, в която се включиха доброволци от Бургас, Айтос и Българово.