И папагал агитира за СДС

Петгодишният говорещ папагал Джиджи от Бургас неуморно агитира за СДС. Два дни преди изборите птицата се превърна в хит в социалните мрежи. Пернатото от породата жако, е собственост на кандидат-депутата Стефан Цинцарски, който е втори в листата на Коалиция от партии „Съюз на демократичните сили”.

„Ако продължи да вика СДС може да се наложи утре, в деня на размисъл, да я затворя на тъмно, защото от няколко дни това е любимата й реплика. Явно дори Джиджона знае кой е правилният избор”, смее се Цинцарски. Но поема риска, тъй като по животинските закони Джиджона е пълнолетна и сама ще си носи наказателната отговорност за незаконната агитация.

Птицата има характер и сама избира кои думи да запомни, затова решението й да вика за сините е лично и не е въпрос на дресировка. Но не е изключено при нея да е сработил един от любимите постулати на СДС – „повече морков, отколкото тояга”, но с фъстъци – любимото лакомство на Джиджи.

Иначе като повечето българи Джиджи освен политика харесва и спорт, и е фен на националите ни по волейбол, които миналата година на олимпиадата насърчаваше с викове: „Българи юнаци”. Джиджи се прочу и в националния тв ефир с рецитирането на „Аз съм българче” навръх националния ни празник 3 март.