Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас се срещнаха с

Рехабилитация на канализационната мрежа и последващо заустване в пречиствателната станция в Равда, както и развитието на Ахелой като туристически град с модерна визия. Това са сред основните приоритети от регионалната програма на ГЕРБ, с които Ивелина Василева, Димитър Бойчев и част от останалите кандидати за народни представители запознаха жителите на Ахелой.

„Това, което ние поемаме като ангажимент през един следващ мандат, е да изпълним проекта за рехабилитация на канализационната мрежа в Ахелой и последващо заустване в пречиствателната станция в Равда. Това е един от най-важните приоритети на правителството на ГЕРБ – да се изграждат пречиствателни станции по цялото Черноморие, за да бъде водата по нашето крайбрежие чиста. Добрата ни работа с местната власт направи възможно подготовката на този важен инфраструктурен проект, който предстои да бъде реализиран и да подобри живота на местните хора”, сподели Ивелина Василева. Като зам.-министър на екологията в мандата на ГЕРБ тя отговори изчерпателно на въпроси, свързани с мерките за опазването на околната среда и още по-стриктният контрол върху всякакви замърсители.

Пред присъстващите Димитър Бойчев подчерта, че друг инфраструктурен проект от изключителна важност за региона, е разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг.

„Съвсем скоро предстои първият участък от него Сарафово-Поморие да бъде пуснат в експлоатация. В момента се извършват довършителните дейности по тази отсечка. Правителството на ГЕРБ се ангажира проектът, който е от огромно значение за жителите на Ахелой, както и за цялата Бургаска област, да бъде реализиран до край. Предстои да бъде изграден обход при Ахелой, вече има готов проект за него, в момента текат отчуждителните процедури. Амбициите ни в сферата на туризма и неговото развитие също продължават. Това е единственият отрасъл, който по време на криза отбелязва положителен растеж. 200 000 туристи повече са кацнали на бургаското летище през 2012 г.  в сравнение с предходната. Усилията ни са насочени към създаване на условия и алтернативни форми за туризъм, за да бъде удължен туристическият сезон. Това е един от факторите, от които зависи и увеличаването на доходите на жителите от Бургаски регион”, заяви Димитър Бойчев.

Дискусията с жителите на морския град завърши с талантливите изпълнения на местния танцов ансамбъл „Ахелойче”.