Комплекс „Изгрев“ с нов паркинг и площадка за кучета

Продължава дълготрайната тенденция по благоустрояването на бургаските квартали. Сред последните придобивки, които са в почти готов вид, са нов паркинг и площадка за кучета в к-с „Изгрев“.

 

Общинската кампания по създаване на стотици безплатни паркоместа в периферията на Бургас тази година е особено активна, тъй като в ход е изпълнението на мегапроекта „Интегриран градски транспорт“. Една от целите му е да ограничи достъпа на автомобили в супер центъра на града, както е във всеки голям европейски мегаполис. За сметка на това, ще бъде осигурен лесен и бърз достъп до сърцето на Бургас чрез бързата автобусна линия, чрез вело и пешеходни алеи. Това не означава, че хората от кварталите не трябва да имат подходящо място за паркиране пред домовете си и общинска администрация активно изпълнява този свой ангажимент.

 

Новият паркинг в „Изгрев“ е в близост до едноименния спортен комплекс. До дни той ще е готов в цялостен вид заедно с подхода към него. Там се полагат 160 тона асфалт, изграждат се 400 квадратни метра тротоар, 200 метра улични и 200 метра градински бордюри.

 

В непосредствена близост до него Община Бургас прави нова специализирана площадка за разходка на кучета. Оградено е пространство с площ 3 декара. До края на седмицата там ще бъдат посадени нови дървета, ще бъдат поставени пейки, кошчета и аксесоари за игра. След като бургазлии изрично поискаха това, площадката е разделена на два сектора – един за едри и един за дребни породи, за да няма схватки между тях с фатален край.

 

Община Бургас продължава да търси подходящи свои терени за подобни плацове за кучета и следващите две ще бъдат в к-с „Меден рудник“ и квартал Сарафово.