Концерт на Миро, Елица и Стунджи вдигна публиката на крака

С богата празнична програма и тази година община Приморско отбеляза празника си, който съвпада и с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Концерти, народни борби, футболен турнир, ветроходна регата и много други мероприятия бяха част от културната палитра, посветена на 24 май.

 

Празничният ден започна рано сутринта с тържествен молебен в храм „Св. Св. Кирил и Методий”. След това заместник кметът на община Приморско  Милчо Милев отправи поздрав към учители, ученици и техните родители по случай светлия празник. Цветя имаше за всички преподаватели, събрали се да отбележат 24 май в двора на  СОУ „Н. Вапцаров”. Старт бе даден и на VI – та „Ветроходна Регата Приморско 2013”.

Празничният ден бе официално открит от кмета Димитър  Германов с поздравителна реч и вдигане на знамената под звуците на химна. Специални гости на тържеството бяха  Константин Гребенаров – Областен управител на Област Бургас, Димитър Бойчев народен представител избран от бургаския многомандатен район, и общински съветници. Градоначалникът на Приморско и председателят на Общински съвет Миглена Барцулева  наградиха децата, отличили се във второто издание на конкурсната рисунка „Нарисувай мечта”. Лошото време отложи концерта на малчуганите от ВГ „Морски звездички”, ДТС „Приморче” и ТК „Съншайнс”.

 

Празничната програма, продължи с традиционните народни борби. Борци от цялата страна се събраха в двора на местното училище за да премерят сили. Безспорна кулминация на тържествата се оказа празничният концерт с участието на Миро, Елица и Стунджи. Новата сцена на община Приморско се оказа тясна за всички желаещи да се насладят на техния концерт, като многобройните фенове не пропуснаха възможността да си вземат автограф от  изпълнителите. Атрактивна заря след концерта допълни празничната обстановка и постави неговия край.

 

Програмата продължи и следващите дни със спортни мероприятия. Осем отбора по футбол премериха сили на стадиона в ММЦ – Приморско. Финалната среща се изигра между отбора на „Ветерани” и „Морска панорама”. С резултат от 1:3 футболистите от „Морска панорама” грабнаха първото място в празничния турнир. Освен купи, медали и флагчета бяха връчени и индивидуални статуетки. За „най-добър вратар” бе обявен Иван Гангаров от „Морска панорама”. Статуетка за „най-добър нападател” взе Димитър Николов от отбора на „Ветерани”, а „най-полезен играч” се падна на Янко Иванов от „Папу”. Приключи и VI – та „Ветроходна Регата Приморско 2013” с участието на общински морско клуб „Приморско”. Възпитаниците на клуба Радослав Димитров и  Николай Георгиев, спечелиха трето място в клас 470. Всички победители в надпреварата  бяха наградени и поздравени  лично от Димитър Германов и Миглена Барцулева.