Лидерът на „Новото време” призова: гласувайте за СДС!

         Г-н Момчилов, „Новото време“ участва ли в тези избори?


Партията е регистрирана в ЦИК за тези избори. Ръководството даде възможност на своите местни структури да преценят самостоятелно – да подкрепят други партии и коалиции като излъчат кандидати в общи листи или да призоват симпатизантите си да гласуват за определена листа. На фона на предизборната кампания, която тече, считам че това беше едно правилно решение.


         Какво е вашето отношение към случващото се по време на предизборната кампания?


Като гражданин съм силно обезпокоен от тенденциите, които се очертават. Най-вече, защото сме свидетели на най-грозната и най-черната предизборна кампания. Кампания, която старите, традиционни партии, най-вече БСП, превърнаха в компроматна война. За тях е разбираемо, защото и на тези избори ако не победи, Станишев ще се окаже единствения лидер на тази партия, който няма победа на нито един избор откакто е лидер. Ето защо те  предпочитат да се говори само и единствено за СРС, за подслушване, за прокуратурата и нейните действия. Да не им се задават въпроси и да не се чуват отговори и решения на истинските проблемите, които накараха хиляди българи да протестират – нереални сметки за ток, необосновано високи цени на електричество и горива, бедност. БСП, ГЕРБ, Атака и ДПС не се интересуват вече защо се самозапалиха българи, защо сме най-бедни в ЕС, защо получаваме най-малки заплати, а плащаме най-високи цени за ежедневни неща като ток, бензин и храна. А нормалните хора искат да работят, да получават достойни доходи от собствения си бизнес, за да съдвават семейство, деца, да ги отгледат без затруднение и да ги образоват добре. Българинът е способен да бъде успешен, стига да не му се пречи. На всички хора им е писнало партиите да ги оправят. За 23 години от падането на комунизма видяхме два пъти как БСП, по веднъж на Костов, НДСВ и ГЕРБ как ни „оправят”. Меглена Кунева бе част от две управления до момента, които много ни „оправиха”. Мерси!


         Вие лично при това положение за кого ще гласувате?


Аз ще гласувам за партия, която ми предостави възможността сам да избирам как да управлявам живота си. Съветвам това да стоят всички хора, на които им е писнало да ги оправят други. Моят призив към тях е да не чакат на магьосниците, които обещават по 1000 лв. заплата и пенсия, нито да се подават на популизъм и евтини, неизпълними обещания. Всеки гражданин трябва да разбере, че той управлява сам съдбата си като гласува. Това е най-важното задължение и право на свободния човек и то трябва да се упражнява разумно. Разумът ясно сочи, че БСП не може да бъде защитник на демократичните правила, защото в същността си нейната идеология не е демократична. Ако имаме критики и недовоство от сегашното управление, то какво ни убеждават по телевизията – БСП и ДПС са алтернативата на ГЕРБ, те били гарант за демократично развитие на България? Не, категорично нито те, нито Костов и Кунева могат да са алтернатива на това управление. Последните две организации са проекти за лично оцеляване на своите лидери.


         Изброихте всички партии, остана ли някоя?


България има нужда да се върне на пътя на демократичното управление, където основни ценности са личната свобода, правовия ред и върховенството на закона. Трябва да се върне вярата на хората, че тук може да се успява и с честен труд, ако работиш и си предприемчив. Това трябва да е новата кауза, зад която да застанат всички, които наистина искат да проспериме. Защото чрез личния просперитет на всеки българин ще направим и страната си просперираща. Но това не става със сделки а ла Батко и Братко, Цанков камък, АЕЦ Белене, олигархичнен тип бизнес, който богатее заради близост с властта. У нас няма бизнесмен, който да е станал милионер да речем като Бил Гейтс, защото е създал продукт и е направил бизнес от нула. Тук всички са олигарси, защото изпълняват едри обществени поръчки или други дъражвни сделки. Трябва да се върнем към основите на демократично управление  у нас, които постави Съюзът на демократичните сили от началото на 90-те години, когато в него участваха различни партии. Това е автентичното дясно, онова, което направи митинга на Орлов мост и за което гласуваха над милион българи. Време е да възродим истинската десница в България и да покажем, че има ясно дясно! Аз съм избрал СДС, призовавам всички членове на „Новото време” да направят същото.