НПрироден парк „ Странджа” с юбилейно издание на фестивала на зеленикатаовини

За десети път Природен парк “Странджа”, Изпълнителната Агенция по Горите и община Малко Търново ще отбележат Фестивала на Зелениката. Юбилейното издание на фестивала ще се проведе на 25 и 26 май, а домакини тази година са селата Евренозово, Младежко и Бродилово. По традиция всяка година събитието се провежда в различини селища от територията на парк  “Странджа”. Целта на фестивала е да се покажат възможностите на Странджа като туристическа дестинация, най-вече за селски или алтернативен туризъм.

Във връзка с годишнината на Фестивала ДПП Странджа организира инициативата„10 години Фестивал на Зелениката – 10 участия“, чрез която търси поне трима участници, посетили всичките десет издания на Фестивала, за да споделят с останалите гости своите най-вълнуващи и интересни преживявания през фестивалните дни. Организаторите обещават и атрактивни награди – изненади.

По традиция във всяко едно издание на Фестивала на Зелениката се провеждат дегустации на характерни за дадения край храни и напитки. За юбилейния фест са предвидени още велопоход, базар с традиционни странджански продукти, странджанска работилница за работа с природни материали,  фотолов „Редки и защитени растителни видове”. Ще има и походи по пешеходни маршрути, както и обиколка с автобус и джип сафари. Най-добрият разказвач на странджански народни приказки ще се търси сред участници от 5 до 105 годинив едноименния конкурс.