Общината подготвя централния плаж за сезона – ще има 300 безплатни чадъра

Община Бургас и тази година е стопанин на централния плаж. Вече започна подготовката му за активния сезон. В тази връзка бургазлии трябва да знаят, че от 19.30 часа на 20-ти май /понеделник/ започва третиране на плажа против паразити. Не е желателно до обяд на следващия ден там да се разхождат хора и домашни любимци.

След тази обработка пясъкът от ивицата ще бъде фино пречистен. На централния плаж сезонът ще стартира официално на 1 юни. От тази дата нататък там ще има спасители, медицинско обслужване, безплатни шезлонги и чадъри – на брой 300.

Плажът ще разполага с 6 игрища – 2 за футбол, 2 за волейбол и 2 за плажен тенис. При едното футболно игрище ще бъдат изградени трибуни за 500 души публика. Предстоят разговори с БФС за съвместното организиране на голям турнир по плажен футбол.

За поредна година на централния бургаски плаж ще се случат големи музикални събития – фестивалът Spirit of  Burgas и джулайски концерт с Джо Лин Търнър. Рок легендата ще разтърси Централния плаж в Бургас на 1 юли. Със съдействието на Общината и за радост на многобройните си фенове в морския град бившият вокалист на RAINBOW и DEEP PURPLE ще извиси глас на бургаската Сцена под звездите след 20.00 часа. Хард рок титанът ще нажежи атмосферата на купона заедно с български музикантите от група ФОБОС, в която понастоящем влизат композиторът Нелко Коларов, Звездомир Керемидчиев /“Ахат“/, Иво Иванчев /“Аналгин“/, Георги Шопов и Константин Джамбазов.