Община Бургас реконструира цялостно новите офиси на Военна полиция

Община Бургас извърши цялостен ремонт на новите офиси, в които ще се настани Военна полиция /ул. „Константин Фотинов“ №1/. След него те вече отговарят на всички изисквания за този тип служби.

 

Помещенията са обновени от тавана до пода. Монтирани са изолации, нова дограма, видеонаблюдение, охранителна система, платформа за осигуряване на достъп за хора с увреждания. Обзаведени за стаи за разпит и стаи за престой на задържани, санитарните възли са оборудвани с всичко необходимо.

 

Цялостната реконструкция е извършена изцяло за сметка на Община Бургас. До края на седмицата трябва да бъде издаден акт 16.

 

На по – късен етап  започва преместването на Военна полиция, която в момента се помещава в остаряла сграда на територията на Дивизията в к-с „Изгрев“.

 

Предвидено е Община Бургас да получи последните 8 декара, за да окрупни терена, върху който, ще се строи нова многофункционална спортна зала с над 6000 седящи места. За изпълнението на този мащабен проект администрацията ще разчита на държавната власт.

 

Междувременно се разбра, че новите офиси на ул. „Фотинов“ са харесани за централно управление на Военна полиция за цяла Източна България и е възможно ръководството да се премести от Сливен тук в най – скоро време.