Община Приморско с нова многофункционална сграда на полицията

Реновираната сграда на Районното полицейско управление в Приморско бе открита официално днес. На  тържествената церемония  присъства заместник-министърът на вътрешните работи – Димитър Георгиев, областният управител на Бургаска област Константин Гребенаров, заместник – кмета на община Приморско Милчо Милев, директорът на ОДП – Бургас Милен Димитров и други официални гости, сред които бивши кметове и местни общински съветници. Обновената сграда на  Районното полицейско управление се намира в центъра на града на ул. «Странджа» № 16. Димитър Георгиев съобщи, че за ремонта са изразходвани 220 хил.лв. Той добави, че идеята за реконструкцията на сградата на бившето кметство датира от 2010 година и се реализира в срок, ден  преди празника на Приморско и малко преди старта на новият туристически сезон. Заместник – министърът уточни, че реновираната сграда е с 800 кв.м. разгъната площ. Тя ще е многофункционална и основното й предназначение ще е да улесни обслужването на гражданите на общината и да подобри условията на труд на местните полицаи. Димитър Георгиев посочи, че без помощта на общината и респективно на кмета Димитър Германов, реализацията на този проект едва ли би била успешна

Заместник- кметът на Приморско Милчо Милев пожела лека и спорна работа на служителите на реда, които по думите му и тази година ще гарантират спокойствието на жителите на града и неговите многобройни гости.

Началникът на ОДП – Бургас комисар Милен Димитров отбеляза, че днешният ден е двоен празник за него. Освен откриването на обновената сграда на РУП – Приморско, областната дирекция получава от МВР нови 15 служебни автомобила и 13 мотоциклета на обща стойност 500 хил.лв. Те ще бъдат разпределени за полицейските управления от региона според специфичните им нужди. Комисар Димитров каза, че новата сграда на полицията в Приморско ще допринесе за подобряване на имиджа на общината като традиционно добра туристическа дестинация с осигурени необходимите за това ред и сигурност.

Началникът на ОДП – Бургас връчи четири почетни плакета като благодарност за реконструкцията на сградата на полицейското управление на кмета на града в лицето на неговия заместник, на изпълнителя на ремонта и на бивши управници на Приморско, които са съдействали за осъществената модернизация на сградата.

Преди официалното прерязване на лентата на входа на управлението местният свещеник отец Гавраил отслужи молитва за благоденствие. Той освети новият автомобилен парк и местните служители на полицията с пожелания за здраве, успешна работа и късмет.