Община Приморско участва в престижна туристическа борса

Община Приморско участва със свой щанд  в престижната международна туристическа борса „ВАШАТА ВАКАНЦИЯ – 2013.” Изложението се провежда за 12-ти пореден път в културен център „Морско казино“ в град Бургас. В рамките на два дни десет държави представят своите туристически предимства под мотото „Всяка възраст е възраст за пътуване”.Проявата се организира по инициатива на Бургаска регионална туристическа асоциация /БРТА/ под патронажа на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма /MИЕТ/, на  Константин Гребенаров – областен управител на бургаска област и на Община Бургас.

 

На туристическото изложение община Приморско представи своя потенциал за развитието на туризма чрез тематични рекламни материали на изложбения си щанд. В тях нагледно се отбелязва, че на територията на града и неговите околности по уникален начин хармонират пясъчни плажове с прекрасни скални форми, чрез които Странджа планина допълва по неповторим начин морския пейзаж. Акцентира се на факта, че благоприятните климатични и природни дадености и гостоприемството на местните хора правят община Приморско привлекателно място за почивка на туристите от цял свят.

 

Туристическото изложение бе открито от  областният управител Константин Гребенаров, според когото бургаски регион става все по – привлекателна  и атрактивна за гостите дестинация. Като доказателство за думите си, той припомни факта, че през последните години е отбелязан устойчив  ръст в посещенията на руски и украински туристи на територията на общините и курортите от бургаска област. Тезата на Гребенаров бе потвърдена и от заместник министъра с ресор туризъм Иво Маринов. Той изрази надежда за в бъдеще региона да продължи да предлага своя туристически продукт и през четирите сезона на всяка година, без да се ограничава само в летните месеци.

 

Председателят на Бургаската регионална туристическа асоциация Соня Енилова благодари за подкрепата на всички участници и организатори на туристическата борса, като отбеляза активната дейност и на община Приморско за успешната реализация на международното изложение.