Отборите на пет партии се включиха в турнира, организиран от СДС

Кандидат-депутати от Бургас демонстрираха толерантност на футболния терен

Кандидатите за депутати от различни партии в Бургас доказаха, че могат да водят толерантна борба и да играят ферплей, поне на футболния терен. Ден преди най-големия християнски празник – Великден, членовете на пет партии, участници в предстоящите парламентарни избори, откликнаха на поканата на СДС – Бургас и се включиха в приятелския футболен турнир на малки вратички в спортен комплекс “Каменица  Арена”. В пряк двубой, на принципа “всеки срещу всеки”, футболни умения показаха отборите на СДС, ГЕРБ, ЛИДЕР, БСП и “България на гражданите”.
Отборите бяха съставени от по петима футболисти. Всеки от отборите изигра по 4 мача. Срещите се играха едновременно на два терена, с по две полувремена от по 15 минути. Според регламента, предварително обявен от организаторите, класацията се извърши на базата на най-много точки и най-добра голова разлика. Първият гол в турнира отбеляза отборът на ЛИДЕР.
Победиха най-добрите. След изключително оспорвана игра на първо място се класира отборът на СДС-Бургас с 9 точки и голова разлика 24 на 13. Веднага след тях, също с 9 точки, но с голова разлика 18 на 15, се нареди отборът на ГЕРБ-Бургас. Трети в класацията е отборът на БСП с 6 точки, а четвъртото място си поделят ЛИДЕР и България на гражданите с по 3 точки.
Футболистите бяха докрай мобилизирани и превърнаха турнира в истински празничен хепънинг за многобройната публика. Предварителната подготовка и амбицията за победа бяха очевидни. БСП дори беше включила в отбора си звезди от “Нефтохимик”, а СДС можеше да се похвали с участието на бивши футболни величия.
За да бъде празникът истински, организаторите се бяха погрижили и за неговото продължение. Веднага след края на турнира традиционните кебапчета и бира изгладиха спортните противоречия и показаха, че добрият тон и уважението към опонента могат да бъдат съхранени дори и в най-оспорваните първенства.