Певецът Дичо: СДС е единствената партия, която ми е симпатична

Певец, бивш член на група D-2, шоумен, продуцент. С това е известен Дичо Христов, познат повече само като Дичо. Дичо бе в Бургас и се включи в кампанията на коалиция СДС.

         Дичо, каква е причината още да си в СДС?

         Като бях тийнейджър, седях на Орлов мост, когато беше най-големият възход  на СДС. Тогава нямаше друго, освен СДС и всички бяха в СДС.  За тези 20 години всички, които излязоха от СДС, после направиха други партии. Структурата, на която се държи цялата политика на държавата, се контролира от старата Държавна сигурност, която направи всичко, за да опетни десницата и демократичната идея. Слагаха провокатори, хора, които крадат, които не са реформатори. Държал съм две кафенета на СДС между ’93-а и ‘97 г. Събирахме се там, баща ми беше в палатковия лагер през ‘92 г. Ние просто сме много репресирани от старите комунисти. Дядо ми е бил в Белене. Бил е търговец милионер. Взели са му всичките пари и са го вкарали в Белене, защото е бил „търговец“. Кръстен съм на него. Така че разбирате защо СДС е единствената партия, която ми е симпатична.

         Нещо не те ли провокира да кривнеш в друга партия?

         Аз съм пял толкова години само за СДС, даже не си позволявам да пея при други. Случвало ми се е 2-3 пъти, но общо взето отказвам. Понеже съм и от „Левски” от петгодишен, не мога да стана сега от ЦСКА, ако ме разбирате. Винаги съм подкрепял синята идея. Писал съм и химн за СДС – „Да бъде сега“.

         Защо хората трябва да гласуват за СДС?

         Интересното при СДС е, че са сменили доста от старите физиономии, които през годините се поизложиха тук-там.  Млади хора са сложили навсякъде, което ме кара да гледам по-позитивно на нещата, защото младите хора са по-надеждни от старите. Младите говорят по-смислени неща, на моите години са. Ако имаше стари муцуни, не знам дали щеше да ми е толкова готино. Има възможност за СДС да покаже новото, да направи нещо хубаво, защото са млади и вярват в по-доброто. Надявам се, ако дойдат отново на власт след 12 май, най-напред да се спре безработицата. Не можеш да работиш и за 300 лева. Надявам се да изберем хора с демократично мислене. И се съмнявам, че ГЕРБ са вариант, защото не се справиха по най-добрия начин, много хора обедняха и ни поставиха на колене.

         С какво се занимаваш сега в чисто творчески план?

         Занимавам се с всичко, което е в сферата на шоубизнеса, процудирам нови млади изпълнители. Сега пуснах парче с Васил Чергов, един от талантите в ”Гласът на България”  – „Emotion of Love”, и на английски, и на български с народни мотиви. Пуснахме един европейски хит, но от България.

        

 

ИЗБОРИ 2013