Перспективите на туризма бяха дискутирани на международна конференция в Бургас

„Бургаска област е изключително привлекателна дестинация за туристите от третата възраст. „ Това каза областният управител на Бургаска област Константин Гребенаров, преди откриването на Международната конференция „Туризъм за възрастни хора в граничните райони на ЕС – продукти и маркетинг .” Тя се проведе днес в Културен Център „Морско Казино“. Форумът се организира от Бургаска Регионална Туристическа Асоциация в рамките на проект TOURAGE «Developing Senior Tourism in Remote Regions“ по програма INTERREG IVC. В проявата участват представители на 9 страни членки на ЕС, на Турция, представители на Международната Организация за Социален туризъм, туристическия бизнес, общини, регионални структури, преподаватели.

 

В рамките на форума бяха отбелязани успешните практики на местните и регионални власти в областта на туризма от представителите на регионите в проекта. На 22 май 2013 г. ще бъдат посетени обекти, които представляват добри практики в предлагането на туристически продукти и услуги за възрастни хора в Бургаски регион. 

 

Събитието се организира паралелно с престижната международна туристическа борса „ВАШАТА ВАКАНЦИЯ – 2013.” , чието мото тази година е – „ Всяка възраст е възраст за пътуване.”