Плаж в „Слънчев бряг” отново с наградата „Син флаг

Южният плаж в курорта „Слънчев бряг” спечели за пореден път международната екологична награда „Син флаг“. Сертификатът, присъден за качество, чистота и безопасност показва, че плажът е един от най-добрите. Южният плаж бе определен от международно жури от проверяващи и гарантира, че плажът има перфектно управление.

 

Синият флаг е екологична награда, която се дава на плажове, където се полагат специални усилия при опазването на околната среда, чистота на морската вода, отлична организация и безопасност, услуги, удобства. В оценяване изпълнението на критериите участват български представители на няколко институции.Сред тях са – Водно спасяване към БЧК, РЗИ, образователен експерт, след което документацията се разглежда и проверява от международно жури.

 

Синият флаг на отличникът –Южен плаж-Слънчев бряг е присъден от Фондацията за екологично образование , в която членуват национални организации от 49 държави от Европа, Америка, Африка, Океания и Карибските острови. Фондацията за екологично образование се представлява в България българско движение Син флаг.

 

„Притежанието на този екоприз е и една предпоставка за развитие на екотуризъм в Слънчев бряг. Изпълнението на критериите на програмата „Син флаг“ допринасят за високия стандарт на предлаганите туристически услуги, както и привличането на все повече туристи смятат експерти.

 

Целогодишно се почистват и опазват защитените територии-пясъчни дюни, които са част от летния колорит на южния плаж. Наградата „Син флаг“ се дава за един сезон. За да получи призът и през следващия, плажната ивица  кандидатства отново, след като е изпълнила 23-те критерия в четири аспекта.