Село Писменово ще има нов Посетителски комплекс с традиционни занаяти

Община Приморско ще развива селски туризъм

 

Кметът на Приморско Димитър Германов официално  даде старт на проекта „Посетителски комплекс с традиционни занаяти” в село Писменово. Проектът е финансиран по програма за развитие на селските райони и е на стойност 196 864 без ДДС.

Първата копка кметът направи съвместно с кметския наместник на селото  Тодор Тодоров. На церемонията присъстваха още Милчо Милев –  зам. кмет на община Приморско, Мария Георгиева – секретар на общината, общински съветници, представители на общинска администрация, жители и гости на селото.

Проектът за изграждане на посетителския център е част от стратегията за развитието на интегриран селски туризъм в Приморско. Той се вписва и в стремежа за подобряване качеството на живот в общината. Д-р Германов увери, че администрацията ще продължи да разработва проекти и да използва финансови механизми, за да постигне устойчиво развитие във всички съставни селища на общината.

Посетителският комплекс ще бъде изграден в центъра на селото и ще представлява едноетажна постройка с П-образна форма. Откритите пространства са разпределени функционално. В средата ще бъде изградена сцена, на която фолклорни състави, певчески групи, индивидуални изпълнители и много други ще имат възможността да демонстрират характерни за техния край традиции. Проектът предвижда зона за демонстриране на занаяти, място за преминаване на туристопотока, както и зона за отдих. Достъпът до комплекса ще бъде възможен и за хора с двигателни увреждания.