Смениха кандидат – министър заради „ Дюнигейт”

Номинираният за министър председател Пламен Орешарски е сменил кандидатурата на арх. Калин Тихолов за министър на инвестиционното планиране. В интернет веднага след номинирането му излезе информация, че архитектът е свързан със скандала „Дюнигейт“, както и с подробния устройствен план за застрояването на Несебър. Буквално часове след това Орешарски е разговарял с него относно оттеглянето му.

 

Иван Данов е новият номиниран за министър на инвестиционното проектиране.  Той е със сходен опит като Калин  Тихолов, по думите на бъдещия премиер. Той е предпочел да не стартира със затруднен диалог с гражданското общество и затова е предприел рокадата.

 

Няма нищо ново по разследването за строителството на дюните край Несебър, съобщиха днес от Окръжна прокуратура. Срокът за разследването на случая бе удължен с още четири месеца през март тази година.

 

Скандалът със застрояването на дюните известен още като „Дюнигейт“ избухна в края на миналата и началото на 2013, когато стана ясно, че фирма „Сле груп“ има издадено разрешително за строителство на терена от 29 декара . На този етап обвиняеми са само кметът на Несебър Николай Димитров и главния архитект Валентин Димов.