Христо Монов: Абсурдно е човек с ампутиран крайник да се явява на ТЕЛК всяка година

Социалистите дариха 800лв. за да може Клуба на инвалида да плати сметките си за ток


 Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция за България за 2 МИР Бургас Христо Монов и Павел Маринов се срещнаха с представители на Съюза на слепите, с онкоболни, инвалиди и майки на деца с увреждания. „Ще правим редовни срещи с Вас, за да сме във връзка непрекъснато и да сме наясно какви са резултатите от работата ни“, каза Христо Монов. Кандидатите за народни представители от КБ дариха 800лв. на Клуба на инвалидите, с които да бъдат заплатени сметките за ток.

„Икономиката, която е двигателя на едно общество трябва да е социална. Да се развива на базата на солидарността и общия интерес, да спрат неолибералните експерименти. Примери за социална икономика са предприятията за хора с увреждания. Много от тях имат отлична квалификация и висока трудоспособност, но нямат реализация“, коментира Христо Монов.

   „Поели сме ангажимент да се преразгледа работата на ТЕЛК – овете. В много от случаите се бавят решенията на комисиите и нуждаещите се не получават навреме пенсията си“, каза още кандидатът за депутат.„Абсурдно е човек с ампутиран крайник да се явява на ТЕЛК всяка година”, категоричен бе Монов.

    При среща с представителите на  Съюза на слепите бе приет Меморандум до партиите, участващи в изборите за 42 – ро Народно събрание. В него се настоява за ускоряване на процеса на адаптация на националното законодателство към духа и нормата на Конституцията на ООН за правата на хората с увреждания и осигурявана на необходимия публичен ресурс за гарантиране социалното включване на хората със специфични възможности, устойчиво нарастване на доходите на хората с нарушено зрение, формиране на стратегия за заетост на хората с увреждания и създаване на действащи механизми за контрол и намаляване на цените на лекарствата, създаване на комуникативна среда, осигуряване на всеобхватна подкрепа на семейства, отглеждащи деца с нарушено зрение и др.

 ИЗБОРИ 2013