Приморско се превръща в център на културата и спорта за 24 май

И тази година в деня на българската духовност и култура – 24 май, Приморско тържествено ще отбележи своя празник. Спортни състезания, изложби на детски рисунки, народни борби и концерти, многобройни конкурси и турнири ще се редуват по сцени, зали и площадки и в продължение две седмици ще превърнат Приморско в средище на културата и спорта.

 

Програмата стартира още вчера с турнир по тенис на маса за деца и юноши в салона на СОУ „Никола Вапцаров“.

 

Три дни по – късно бивши и настоящи спортни деятели ще се срещнат с общинското ръководство на Приморско. Ще се проведе и турнир по футбол за деца от детски градини и предучилищна възраст на стадиона в ММЦ. Паралелно с това същия ден ще има и турнир по волейбол за юноши в спортната зала на града. На 18 и 19 май се организира и турнир по волейбол за мъже.

 

На следващия ден децата на Приморско ще разкрият своите копнежи в изложба от конкурса „Нарисувай мечта“, подредена в атриума на общината. Ще бъде открита и експозиция на фигури сътворени от Пеньо Пеев.

 

Наситена е програмата и в оставащите до празника дни, за да достигне кулминацията си на 24 май. В сряда – 22 май, от 14 часа децата от 4 до 7 клас ще покажат майсторството си в колоезденето в състезанието „Майстор велосипедист“.   Турнир по тенис на маса, който ще започне в 13 часа на следващия ден в спортната зала на града, ще е единственото спортно състезание в деня преди големите тържества за деня на Приморско.

 

Празникът на града, на 24 май, ще започне  с тържествен молебен в 8 часа в храм „Св.Св. Кирил и Методий“. За 9.30 часа е планирано училищното тържество в СОУ „Никола Вапцаров“. Точно в 11 часа тържествено ще бъдат вдигнати знамената на Република България и община Приморско и ще бъдат наградени децата отличили се в конкурса за рисунка. По това време ще бъде даден и официалният старт на „ Регата – Приморско 2013” на пристанището. Децата от ВГ „Морски звездички“ , ДТС „Приморче” и ТК „Съншайнс“ с концерт ще поздравят гостите на празника, а  от 14 часа, по традиция,  най – добрите борци ще премерят силите си в центъра на Приморско. ФА „Приморско” също ще се грижи за доброто настроение в празничния ден.. В 19 часа започва и големия концерт на звездите Миро, Елица и Стоян Янкулов – Стунджи, който ще бъде закрит с тържествена заря.

 

 

Инициативите, отбелязващи празника на  Приморско, ще продължат до 26 май. На 25 от 10 часа на стадиона на ММЦ ще има турнир по футбол за мъже, който ще продължи и на следващия ден, когато ще бъде финалът на „ Регата – Приморско 2013.