Бургас ще бъде домакин на семинар за екопартньорство между пристанищата

Информационен семинар на тема  „Основни предизвикателства пред пристанищата при въвеждането на съвременни стандарти за опазване на околната среда” организира Държавно Предприятие „Пристанищна инфраструктура” в Бургас. Форумът е част от дейностите по международен проект TEN_ECOPORT – „Транснационално разширяване на мрежата на ECOPORT 8”, финансиран от Европейската оперативна програма „Югоизточна Европа 2007 – 2013 г.”  Обучението ще се състои на 19 юни 2013 г., от 10,00 часа в гранд хотел „Приморец” .

 

Проектът е насочен към създаване на устойчив модел за партньорство между пристанищата, местните власти и всички заинтересовани страни във връзка с прилагането на съвременни модели за опазване на околната среда. TEN_ECOPORT се явява продължение на успешно приключилия проект ECOPORT8, в рамките на който бе създадена първата пристанищна мрежа за развитие, укрепване и обмен на координирани инициативи при въвеждането на екологични критерии в управлението на пристанищните дейности.

 

В изпълнение на дейностите по проекта ДП „Пристанищна инфраструктура” организира още един информационен семинар – във Варна на 20.06.2013 г., в рамките на които заинтересованите страни ще бъдат запознати с основните параметри на изпълнявания проект и възможностите, които подобно сътрудничество предоставя.

 Ще бъдат обсъдени основните проблемни теми, свързани с въвеждането и прилагането на съвременни европейски стандарти за опазване на околната среда при изпълнението на пристанищни дейности.