Гмуркач от Приморско зае първо място във втория кръг от Републиканско първенство по подводен риболов

Над 60 участници от цяла България се събраха на пристанище Приморско, за да премерят сили в търсене на най-голямата риба. Турнирът е втори кръг от Републиканското първенство по подводен риболов с награда купата на „Стела Марис”. Състезанието бе открито лично от кмета на Приморско Димитър Германов, който поздрави всички участници и пожела безпроблемно гмуркане и добър улов.

Над 5 часа подводничарите кръстосваха открито море в търсена на най-голямата риба. Издръжливостта, търпението и добрият мерник дадоха резултат при голяма част от състезателите. Четиричленно жури с главен съдия Михаил Денев изтегли уловената риба в присъствието на участници и гости.

С най-голям улов и купата на „Стела Марис” си тръгна Младен Стоянов от приморския  клуб „Марлин”. Гмуркачът от местния клуб събра 4330 точки и се нареди на челната позиция. Второто място грабна Любен Ловчев от „Ватус-Про” Варна, а третата позиция се падна на Петър Атанасов от „Несебър”. Наградата за на-голяма уловена риба бе присъдена на Стамен Цанков от „Свети Нилола” – София, чийто харпун бе нанизал красива морска лястовица с тегло 1800 гр.