Затягат контрола по плажовете

От следващата седмица Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва постоянен контрол върху плажовете и как концесионерите изпълняват задълженията си. Това заяви ресорният министър Десислава Терзиева. Обмисля се и регулация на цените на чадърите и шезлонгите на плажовете. Ще бъде изяснен проблема с опазването на дюните, спасителите и преместваемите обекти. Важно е да има общи устройствени планове на курортните ивици, припомни министърът.

 

 

В момента се разработва проекта на ОП „Региони в развитие“. ЕК изисква интегриран подход към отделните региони, а не да се работи на парче. Така проектите ще бъдат свързвани с определени други проекти като например когато се изгражда път, той да бъде връзка например с определени паметници на културата. Тенденцията е да се смекчат различията между регионите. Според експерти по този начин ще се създадат и стимули за инвестиции.

 

Паралелно с това Агенция пътна инфраструктура прави списък с всички пътища в гаранционен срок и да се направи контрол дали има проблеми с тях. 2,5 млрд. лв. са инвестирани в строеж на платна, но въпреки това артериалната мрежа е в окаяно състояние. Ще се увеличава стъпаловидно увеличаване на средствата за ремонт на шосета, които ще дойдат от оперативната програма, бюджета и заеми  уточняват от МРРБ.