Инвестират 2.5 милиона лева за изграждане на интерактивен атракцион „Подземният град“ в Бургас

„Бургас се разраства с динамични темпове към Минералните бани. Развитието на града се дължи на усилията на местната власт за създаването на подходящи условия и инфраструктура за модерна икономика, създаваща дългосрочна заетост“. Това заяви зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев на бизнес форумът MySuccess.bg.

 

Красимир Стойчев представи Община Бургас като успешен инвеститор, акцентирайки върху големите проекти, които реализира с европейски средства.

 

„Преференциите, които предлагаме и позитивният бизнес имидж на града спомогнаха да се привлекат и големи инвеститори тук, като руската компания „Мостовик“, която ще изгради атракциона „Океанариум“ за 100 млн. лв. и ще осигури стотици работни места“, допълни зам.-кметът по финанси.

 

Заместник – кметът представи и проекта на Община Бургас за изграждане на интерактивен атракцион „Подземният град“ в бомбоувежищата в Морската градина. Инвестицията е на стойност 2.5 милиона лева. Проектът ще бъде осъществен чрез нисколихвен заем осигурен по инициативата Джесика.

 

Красимир Стойчев посочи като доказателство за благоприятната икономическа обстановка в града увеличението на броя на издадените строителни разрешения, на регистрираните еднолични търговци с 3 %, на юридическите лица с 13 %., на регистрираните фирми по ДДС с 4,5 %.

 

„Политиката на Община Бургас е насочена и към развитие на общинските търговски дружества, които към настоящия момент осигуряват над 2000 работни места“, разясни по време на форума финансовият експерт.

 

Той представи проекта как администрацията подпомага местни фирми, чрез създадения Бизнес инкубатор, който осигурява връзка между науката и бизнеса, с цел въвеждане на иновативни производства и подпомага фирмите в процеса на вземане на решения за разширяване на дейността.

 

Красимир Стойчев представи и дейността на Областен информационен център, който осигурява информация за възможностите за усвояване на европейски средства от страна на бизнеса.