Пет дни фестивалът„Атлиманска огърлица 2013” ще радва жители и гости на Китен

Пет дни международният фестивал „Атлиманска огърлица” ще радва с фолклор жителите и гостите на Китен. Второто издание на престижния форум, който се организира от кметство Китен и е под патронажа на община Приморско, започна вчера и ще продължи до 16 юни.

 

С тържествено слово кметът на община Приморско д-р Димитър Германов даде старт на надиграването, в което тази година участие ще вземат близо шестдесет състава и индивидуални изпълнители от десет държави. „Изключителният успех на  миналогодишното издание на „Атлиманска огърлица” доказа, че жарта и ентусиазма, с които участниците представят своето изкуство, са високо оценени от публиката. Убеден съм, че в рамките на 5 дни жителите и гости на Китен ще станат свидетели на една наистина запомняща се програма и ще отнесат със себе си неизлечими спомени и емоции от фолклорът на всяка една от държавите- участнички” заяви Германов пред гости и участници.

 

В рамките на пет дни майсторите на танца и песента от България и чужбина ще представят своето творчество на лятната естрада в Китен. Шестчленно жури с председател проф. д-р Стефан Чапкънов стриктно ще проследи всяка една проява. С оценяването се заеха още българската народна певица Янка Рупкина, хореографката Дора Барева, която е и член на международния съвет по танци към ЮНЕСКО, странджанският народен певец Лазар Налбантов, управителят на музикална компания Сънрайз Маринов Марин Маринов и Калиопа Трендалифова старши експерт култура, образование и спорт към община Приморско. С грамоти за участие ще се приберат у дома всички изпълнители, а най-добрите ще получат атрактивни награди.