Хората с увреждания ще се возят безплатно по Ропотамо

Хората с увреждания ще ползват напълно безплатно моторните лодки, които извършват туристически разходки по река Ропотамо. Фирмата наемател на атракциона „Венис Марина” обяви, че плавателните съдове са достъпни за трудноподвижни гости и те ще се возят без пари до края на сезона.

 

Плавателните съдове на река Ропотамо са единствените в България, които предлагат тази безплатна услуга. Петте туристически лодки ще работят до края на летния сезон без почивен ден. Капацитетът на една лодка е 45 човека.

 

От тази година плавателните съдове са напълно обновени и модернизирани. Цената за индивидуална разходка е 8 лева на човек. Фирмата-наемател на атракционната дейност прави солидни отстъпки за организарани групи. Времетраенето на маршрутът е около 45 минути до час и започва от пристана –на резервата – стига до устието и обръща в обратен курс.

 

Най-впечатлени от забележителностите на Ропотамо остават чуждите туристи, които правят сравнение с разходка по Нил. На всички туристи им се предостява и възможността за няколко минутна морска панорама, когато стигнат устието на реката. В резервата се срещат 21 вида бозайници, 260 вида птици, земноводните са 23 вида, а рибите над 50. На територията на резервата се намират множество интересни и уникални природни обекти.

 

Туристическата атракция „Разходка с лодка по река Ропотамо” спомага за развитието на природния туризъм. Атракцията е подходяща за представяне при разноообразни метеорологични условия от самото начало на активния туристически сезон – от пролетта до късна есен. Създадени са условия за обслужване и на възрастни туристи.

 

 

Рибари разказват, че мястото, където река Ропотамо и морето се срещат, излъчва много силен енергиен поток. В съчетание с правилната настройка на съзнанието и организма се получава ефектът на разблокиране и хармонизация на енергийните точки на човека.