„Топлофикация Бургас” излъчи седмия си стипендиант за Деня на енергетика

Дружеството  опрости сметките на трима коректни абонати, този път за три месеца

 

 

Енергетиката е основен двигател за всяка икономика, пред нея стоят и най-големите предизвикателства, касаещи бъдещето на планетата ни. Това прави професията на енергетика особено отговорна, а знанията и уменията, са основата, върху която се гради бъдещето на нашата страна. С тези думи се обърна към учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника изпълнителният директор на „Топлофикация Бургас” инж. Въльо Дучев. През тази година бургаските енергетици избраха да отбележат своя професионален празник сред най-младите, които имат потенциал и желание в бъдеще да станат техни колеги. За Деня на енергетика специалисти от дружеството гостуваха в гимназията, за да споделят с учениците своя опит и отговорността, която професията им носи пред обществото.

В бранша бургаската топлофикация държи не само първенството по високо качество и най-ниски цени на топлинната енергия.  Тя е и сред малкото представители на българския бизнес, ангажирани с израстването на следващите поколения специалисти. Вече седма година продължава партньорството между топлофикационното дружество и професионалната гимназия чрез осигуряване на стипендии на бъдещите енергетици на страната.

На 21 юни топлофикация обяви своя седми стипендиант – Пламен Янакиев, отличен ученик и математик. През годините предприятието е подпомогнало учениците Иван Кръстев, Стамат Фортунов, Веселин Павлов, Йордан Маринов, Пламен Величков и Красимир Райков.

„Не е случайно, че „Топлофикация – Бургас” гостува в училището ни, за да отбележи сред нас Деня на енергетика. Нашите възпитаници държат в ръцете си бъдещето. Те са призвани да решат проблемите с глобалната заплаха от изчерпването на енергийните ресурси и опазването на околната среда”. Така инж. Роза Желева, директор на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника  поздрави настоящите и бъдещи енергетици.

 „Топлофикация Бургас” е дружеството, което осигурява топлина и уют на хиляди бургаски домове. Последователно в социалната си политика и в традицията за 7-ма поредна година за Деня на енергетика, то опрости месечни сметки на трима от коректните си абонати, този път за три поредни месеци – юни, юли и август. Услугата на топлофикация през тези три месеца ще е безплатна  за Паногеор Панов от к-с „Славейков”, Тодорка Топузанова от к-с „Лазур” и Николай Драгнев  от к-с „Изгрев”. Щастливците бяха избрани на случаен принцип измежду всички лоялни клиенти на дружеството. Жребия изтегли публично новият стипендиант на топлофикация Пламен Янакиев.

Съвместила най-модерните технологии и иновации с постоянство в социалните ангажименти, „Топлофикация Бургас” е сред най-успешните в страната. „Невъзможно е да се постигне всичко това без усилията и всеотдайността на нашите служители”, каза инж. Дучев и връчи грамоти на хората, осмислили живота си чрез професията на енергетика. За професионалните им умения и качествено изпълнение на поставените задачи бяха отличени Ирина Пчелева, Георги Богоев, Георги Ангелов, Герасим Къвръков и Веселин Георгиев.