Бургас е в трескава подготовка за шестото издание на SPIRIT of Burgas

Тече активна подготовка на музикалния фестивал SPIRIT of Burgas. Организаторите вече сглобяват сцените, ограждат и украсяват фестивалната зона. Бургазлии и гостите на града трябва да знаят, че достъпът до нея ще бъде ограничен от 26.07 /петък/ до 29.07 /понеделник – включително/. Само през уикенда/27.07 и 28.07/ къпането в морето и използването на крайбрежието в района на Централен плаж ще бъдат разрешени от 17.00 до 20.30 часа. По улица „Княз Александър Батенберг“, която е в непосредствена близост до фестивалната зона, ще бъде забранено движението на автомобили и други моторни превозни средства.

За меломаните на най-голямото лятно събитие са предвидени един главен вход с шестнайсет спомагателни линии за преминаване към музикалните и атракционни зони. Достъпът до централната улица „Булаир“ временно ще бъде ограничен, тъй като две от четирите пътни платна ще бъдат приспособени за паркоместа на гостите на феста. А за посетителите със затруднено придвижване ще бъдат пригодени специални рампи.

Тази година за двудневния музикален фестивал ще бъдат изградени, освен главната сцена „Main Stage“, още три подиума – „На тъмно Freestyle“, „Jack Daniel`s Rock Arena“ и „Solar Dance Arena“.

Община Бургас и организаторите на SPIRIT of Burgas са предвидили сериозни мерки за охрана, противопожарна безопасност и спокойно протичане на музикалния уикенд. Със специален кораб Гранична полиция има готовност за съдействие и преместване на проявилите се нарушители, а организацията при инциденти ще бъде правилно разпределена между съответните отговорници.