Българи зад граница търсят имоти в родината си

Интересът от страна на българи, които живеят в чужбина към придобиването на имоти в България, е много по-голям, отколкото на наши сънародници от редица големи градове на страната. Това сочат данни на Google Аnalytics относно посещаемостта на най-големия сайт за недвижими имоти у нас.

Голяма българска общност има и в съседната Гърция. Сънародниците ни от Атина са след особено активните в търсенето на имот у нас. Наблюдава се интерес и от страна на българите, пребиваващи в Русия и Испания.

Интерес към придобиването на имоти в България има и от общностите ни във Виена, Мюнхен, Рим, Париж, Берлин, Торонто, Ню Йорк, Чикаго. Сред по-екзотичните места, от които българи търсят имоти у нас са Абу Даби, Маракеш, Палма де Майорка.

Данните показват, че много българи, които работят зад граница, преценяват, че недвижимите имоти у нас са добро място, в което да вложат парите си. Има и много случаи, при които българи купуват имоти у нас с помощта на потребителски заеми от банки от държавата, в която се намират, при лихви на кредита от 2%.