Зрелищен спектакъл открива пясъчната „Алея на славата“ в Бургас

Със зрелищен мултимедиен спектакъл, включващ атрактивна музика и светлини, ще бъде открито тазгодишното издание на Пясъчния фестивал в Бургас. Събитието ще се проведе от 21.30 ч. на 02 юли в парк „Езеро“, до Конната база, и ще продължи 40 мин.


В първата част от откриването посетителите на Фестивала ще се насладят на изпълнението на бургаската група „Горещ пясък“, която ще ги зареди с лятно настроение. След това тяхното внимание ще бъде насочено към пясъчните звезди от „Алеята на славата“, които ще бъдат съживени с помощта на цветни светлинни прожектори и музика в тона на събитието.


За първи път тази година за декорацията на пясъчните скулптори не е използван оцветен пясък, а естествен черен морски пясък, който е с високо съдържание на желязо. Черният пясък може да се наблюдава във фигурите на Бийтълс и Чарлз Дарвин, които по време на музикално-светлинния спектакъл ще изпъкнат с блясъка си. Фойерверки ще озарят небето над вечерен Бургас и ще допринесат за звездния характер на шоуто.


Премиерата на „Алеята на славата“ е с вход свободен за зрителите. В следващите дни цените на билетите ще бъдат –  1 лв. за пенсионери и ученици, 2 лв. – за групи и 3 лв. – нормален билет.


Пясъчният фестивал се организира от Община Бургас в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа през 2019 година.